crypto

5 Tips voor beginnende cryptocurrency investeerders

De cryptohandel was in de beginfase alleen nog voor de kenners. Het was in het begin nog relatief moeilijk om aan de munten te komen, maar dat is niet langer meer het geval. De handel in cryptocurrency is tegenwoordig voor iedereen haalbaar. De exchanges bieden de mogelijkheid om binnen enkele minuten al eigenaar te zijn van cryptomunten en je kan gewoon betalen met iDeal. De volatiliteit van cryptocurrency is wel hoog, waardoor het toch een risicovolle investering zal zijn. Desondanks boekte al ongekend veel investeerders grote successen, ben jij de volgende succesvolle investeerder?

Wij hebben hieronder een vijftal tips genoteerd voor de beginnende cryptocurrency investeerders. Natuurlijk moet jij eerst zelf even bekijken welke tips het beste bij jou aansluiten.

1. Kies voor een lange termijn investering

cryptocurrencyAllereerst moet jij natuurlijk een geldbedrag investeren en het bedrag omwisselen voor de gewenste cryptomunten. Wij raden je aan om alleen te investeren met geld dat jij in de toekomst niet nodig zal hebben. Het kan namelijk risicovol zijn om te investeren met geld dat jij misschien over een jaar moet incasseren voor de aanschaf van een nieuwe auto of een mooie vakantie. De koers kan in de tussentijd ook dalen en dan krijg jij dus minder geld terug.

Kies voor een lange termijn investering in cryptocurrency. Je moet denken aan twee, drie of misschien wel vijf jaar. De meeste cryptoprojecten hebben een duidelijk doel en een plan om dat doel te bereiken. Daar heeft het team van het cryptoproject tijd voor nodig. Mocht het doel worden bereikt, dan zal de waarde van de desbetreffende cryptomunt enorm stijgen. Investeer dus alleen geld dat jij de gehele tijd kan laten staan en niet tussentijds hoeft op te nemen.

2. Regelmatig extra geld inleggen

Een bekend begrip in de cryptowereld is ‘FOMO’, oftewel Fear of Missing Out. Zij zijn bang te laat te investeren in bepaalde veelbelovende projecten. Het gevaar is dat de investeerder besluit om pas geld in een project te stoppen wanneer de eerste successen al zijn geboekt, je bent dan eigenlijk al te laat. Wij raden je om die reden aan om constant extra geld in te leggen, bijvoorbeeld iedere week of maand. Het hoeft niet om grote bedragen te gaan. Je kan op die manier ook spreiden in meerdere munten en langzaam een grotere portefeuille creëren. De cryptoprojecten zitten nog altijd in de beginfase en hebben nog een lange weg voor de boeg. Je bent dus nog niet te laat en het is nog altijd mogelijk om mooie rendementen te behalen.

3. Investeer nooit vanuit emoties

In de cryptowereld kan jij alle kanten op. Je kan investeren in munten die al wereldberoemd zijn, zoals de Bitcoin en de Ethereum. Je kan ook kiezen voor nieuwe of veelbelovende projecten die zich nog moeten bewijzen. In alle gevallen kan een investering ook voor een tegenslag zorgen. De cryptomarkt is soms wat onvoorspelbaar en een koersdaling is mogelijk. Een dip zorgt bij sommige investeerders voor paniek. Het is dan slim om even helemaal niks te doen. Sluit de computer af, ga even wandelen of in de tuin zitten. Blijf rustig, want de markt zal zich vrijwel altijd weer snel herstellen. Ga niet vanuit emotie met geld gooien en zoek de kalmte op.

4. Investeer in de gevestigde namen

Er verschijnen iedere dag weer nieuwe cryptoprojecten op de markt. Er zitten leuke en imposante projecten tussen, maar ook pure onzin – een veelgemaakte fout is net vooral het investeren in allerhande hypes. Je kan het risico nemen, maar je kan ook altijd nog kiezen voor een investering in een gevestigde naam. Je moet denken aan de Bitcoin, de Dogecoin en de Litecoin. Dit zijn munten die een enorme community achter zich hebben staan en dat zorgt toch net voor wat meer zekerheid. Blijf daarom ook gewoon investeren in de cryptocurrency die al voldoende naamsbekendheid hebben weten op te bouwen. In de toekomst zal zich dat wellicht uitbetalen met een mooie winst.

5. Check niet continu de koers

Als laatste willen wij je op het hart drukken om niet constant de koersen te checken. Dat zorgt allemaal voor stress en de kans is groter dat jij gaat handelen vanuit een emotiegevoel. Kies voor het lange termijn, maar controleer hooguit één keer per week de koers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *