mobiele pinautomaat

De voordelen van een mobiele pinautomaat

Contant geld wordt steeds minder in Nederland. Mensen pinnen met hun pinpas of betalen steeds vaker digitaal met hun mobiele telefoons. Contant geld verdwijnt steeds meer. Om toch te kunnen verkopen op diverse plekken is het belangrijk om een pinautomaat te hebben.  Zodat mensen kunnen pinnen op plekken waar dat eerder niet mogelijk was. Je kan het je vast nog herinneren. Op beurzen, evenementen of markten had je eerder altijd contant geld nodig. Of bijvoorbeeld tijdens een avondje uit in de kroeg.  Een mobiele pinautomaat zorgt ervoor dat er geen contant geld meer nodig is en dat iedereen veilig kan betalen met pinautomaat. Dat is direct een van de grote voordelen van zo’n apparaat. Nieuwsgierig geworden naar de overige voordelen? Lees dan verder.

mobiele pinautomaatHoe werkt zo’n mobiele pinautomaat?

Een standaard pinautomaat kennen wij allemaal. Deze staan in bijvoorbeeld winkels met een snoer naar de kassa. De mobiele pinautomaat is mobiel, zoals zijn naam doet vermoeden. Dat betekent dat het niet direct aan je kassasysteem is verbonden. De mogelijkheden zijn daardoor een stuk makkelijker geworden. Een mobiele pinautomaat is verbonden met je mobiele telefoon (Smartphone) of bijvoorbeeld een tablet. Er zijn ook varianten die met een simkaart werken of een ingebouwd wifi systeem hebben.

Gebruiksvriendelijk

De mobiele pinautomaat werkt met een app. Je maakt betalingen aan in een app op je smartphone of tablet en deze worden automatisch doorgestuurd naar de pinautomaat. De klant kan met de pinpas direct de betaling voldoen. Het is zeer gebruiksvriendelijk. Het kost geen tot weinig moeite om de app te leren gebruiken. Ook zijn er mobiele pinautomaten die je niet eens hoeft te koppelen aan je tablet of smartphone. Dit zijn dezelfde losse handzame automaten, maar dan zonder koppeling. Je toets hier het te betalen bedrag direct op het apparaat in en de klant kan betalen. Beide apparaten zijn makkelijk in gebruik.

Geen wifi of bedrading nodig

Een van de grote voordelen van mobiel pinnen is dat het nu overal kan. De betalingen worden voltooit met het internet (3g/4g/5g) via je mobiele telefoon of je tablet. Je hebt daarom geen wifi netwerk meer nodig en de pinautomaat hoeft niet meer met een snoer gekoppeld te worden aan je kassasysteem. Je kan de mobiele pinautomaat daarom overal gebruiken onder andere op beurzen of op evenementen op alle locaties. Ben jij bijvoorbeeld marktkoopman en sta je regelmatig op een andere markt? Of heb je een horecazaak en wil je mensen op terras laten betalen?  Ook voor ondernemers die bij klanten aan huis komen is dit erg handig.

Compact

De traditionele pinautomaten zijn vaak groot. Omdat ze vaak bij de kassa staan is dat geen enkel probleem. De nieuwe mobiele pinautomaten zijn klein en compact. Doordat ze zo compact en licht zijn draag je ze makkelijk bij je. Een voordeel als je ze meeneemt naar diverse locaties.

Veilige manier van betalen

Voor zowel de klant als de ondernemer is pinnen de veiligste manier van betalen. De klant hoeft niet meer op stap met veel contact geld op zak. Zij kunnen veilig betalen met hun pinpas. Daarnaast is het een stuk sneller om te betalen per pin. Als ondernemer hoef je aan het einde van de dag niet meer met een kassa vol cashgeld de straat op om het geld af te storten bij de bank. Je omzet staat direct op je rekening.

contactloos betalen

Contactloos betalen

Veel pintransacties worden op dit moment contactloos uitgevoerd. Logisch, het is handig en snel. Wist je dat contactloos betalen wel 25% sneller is dan het “normale” pinnen? Dat gaat je bij drukte meer transacties in dezelfde tijd opleveren. Om daarin mee te gaan is het belangrijk om een nieuwere pinautomaat aan te schaffen. De mobiele pinautomaat is nog vrij nieuw op de markt. Hierdoor beschikken ze allemaal over de functie om contactloos te kunnen betalen. Zo kan jij jouw klanten het meest gebruikte betaalmiddel in Nederland laten gebruiken.

Meer omzet

Met contact geld doen mensen minder vaak een impuls aankoop. Volgens onderzoeken is dat omdat de klant dan fysiek geld uitgeeft. Daardoor zijn ze zich bewust van het uitgeven van het geld.  Heb jij een pinautomaat klaar staan? Dan zullen jouw klanten sneller over gaan tot het aankopen. Geen onbelangrijk voordeel.

Een mobiele pinautomaat kan je veel voordelen opleveren voor jouw onderneming. Ze zijn te verkrijgen in allerlei soorten bij diverse leveranciers. Met abonnement of zonder abonnement.

Tegenwoordig zijn ze ook te koop in Electra winkels zoals Mediamarkt of Coolbue van merken als Sumup of Zettle. Het installeren is simpel waardoor je ze snel in gebruik kan nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *