XXL American Cola

Drie gezonde gewoontes: geen frisdrank drinken, minder processed voedsel eten & genoeg slapen.

Wil jij je fitter voelen, mentaal beter voelen en algeheel vitaler worden? Dan is het belangrijk om een aantal basiselementen van jouw leven aan te passen. In dit artikel lees je over drie gezonde gewoontes die jouw leven direct verbeteren. Pas deze drie gewoontes vandaag nog toe en merk direct een verschil.

coca colaStop met frisdrank drinken

Natuurlijk is frisdrank erg lekker. Het kan een dorstlesser zijn of perfect in combinatie met een lunch of diner. Maar wist je dat frisdrank eigenlijk loze calorieën zijn? Frisdrank bevat enorm veel suikers, maar nauwelijks voedingsstoffen. Door het hoge suikergehalte kun je ook de zogenaamde sugar rush en sugar crash ervaren. Je krijgt als het ware een echte oppepper van een suikerdrankje, maar stort daarna compleet in. Jouw suikerspiegel kan door frisdrank behoorlijk in de war raken. Wil jij een evenwichtige suikerspiegel en geen last hebben van inkakmomentjes? Stop dan met frisdrank drinken. Je kunt de zoete frisdranken bijvoorbeeld vervangen door water met een schijfje citroen, een gezonde verse thee of cafeïnevrije koffie. Je zult al na een paar dagen enorme veranderingen voelen, zowel fysiek als mentaal.

Minder bewerkt voedsel

Processed voedsel, ook wel bewerkt voedsel genoemd, zijn etenswaren die niet natuurlijk zijn. Het zijn etenswaren waar veel smaakversterkers, conserveermiddelen en andere chemische stoffen aan wordt toegevoegd. Door het hoge gehalte aan zout, vet en suiker in deze producten, kunnen zij er lekker smaken. Door de conserveermiddelen gaan deze ook extra lang mee. Maar voor jouw gezondheid is het funest om veel bewerkt voedsel te eten. Kies liever voor natuurlijke alternatieven. Laat de pakjes en zakjes staan in de supermarkt, en ga zelf aan de slag in de keuken. Vermijd een overdaad aan kant-en-klare producten, maar maak deze gerechten liever zelf met natuurlijke ingrediënten. Zo heb je geen last van deze onnatuurlijke stoffen die invloed uitoefenen op jouw lichamelijk en mentale welzijn.

slapen nachtrustGenoeg slapen

Wanneer mensen denken aan gezonder leven, gaat het al gauw over gezonder eten en meer bewegen. Dit zijn zeker pijlers voor een gezonde levensstijl, maar het is niet het enige waar je aan moet denken. Een gezond slaapritme is cruciaal voor jouw gezondheid. Voldoende nachtrust is o.a. belangrijk voor een gezond hormoonstelsel en verteringssysteem. Deze twee elementen zijn op zichzelf verantwoordelijk voor veel fysieke en mentale processen. Wanneer deze niet optimaal functioneren, merk je dit direct aan jouw lijf en hoofd. Wil jij gezonder gaan leven? Pak dan ook iedere dag voldoende rust. Ga wat eerder naar bed en zorg ervoor dat jij minstens 6 tot 8 uur slaap per nacht krijgt.

Met deze drie gezonde gewoontes, kun jij gezonder gaan leven. Je voelt je direct fitter en vitaler wanneer je stopt met frisdrank, minder bewerkt voedsel eet en iedere nacht genoeg slaapt. Maak er een gewoonte van en geniet van een vitaal leven. Die slechte gewoontes laten varen is écht haalbaar; maar deze zijn in mijn ogen de meest cruciale!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *