i am bold

Waarom bijna geen enkel haargroeimiddel werkt: en we ze toch blijven kopen?

Veel mannen en vrouwen op verschillende leeftijden kunnen last krijgen van haaruitval. Dit vervelende probleem kan te wijten zijn aan ouderdom, maar ook aan een erfelijke factor. Daarnaast kunnen ziekten en het gebruik van medicijnen hier ook een rol in spelen. Wanneer haaruitval optreedt, is dit natuurlijk een vervelend probleem. Dit is niet goed voor je zelfvertrouwen en ook uit cosmetisch oogpunt vinden mensen het niet fijn wanneer ze te maken krijgen met haaruitval.

Daarom zullen vele mensen op zoek gaan naar haargroeimiddelen waarmee ze de haargroei juist proberen te stimuleren en haaruitval tegen proberen te gaan. Helaas werken niet alle haargroeimiddelen, maar blijft men het wel gebruiken. Waarom doet men dat?

kalende manDe werking van haargroeimiddelen

Dat mensen de middelen blijven gebruiken heeft vooral te maken met de manier waarop er wordt geadverteerd met de middelen. Zo zou je er haargroei mee bevorderen en zou haaruitval geen kans meer moeten hebben. Er zijn allerlei gezonde vitaminen en ingrediënten toegevoegd waarmee die ervoor zouden moeten zorgen dat haren niet meer uit zouden hoeven vallen maar juist vitaler zullen zijn waardoor er een betere aanhechting met de wortelen is. Daarnaast zouden haarwortels weer vitaler en sterker worden zodat haar niet meer uitvalt. Dit klinkt natuurlijk ideaal en vele mensen zullen er ook in blijven geloven dat het werkt, maar helaas blijkt de praktijk anders.

Geen enkele werking

De ingrediënten die worden gebruikt en die ervoor zouden zorgen dat haaruitval niet meer optreedt, zijn niet grondig getest. Er is dus geen enkel bewijs dat deze ingrediënten echt werken en wat de precieze werking is van deze ingrediënten. Daarnaast is bijvoorbeeld de toevoeging van vitamine B, de vitamine die ervoor zorgt dat nagels en haren sterk worden, nutteloos. Deze vitamine heeft inderdaad een gunstige werking op nagels en haren, maar niet als het van buitenaf wordt gebruikt. Je dient de vitamine echt te consumeren om de werking ervan mee te krijgen. Er zijn maar een paar haargroeimiddelen die een werking hebben, maar er nog steeds niet helemaal voor kunnen zorgen dat haren helemaal niet uitvallen of haren juist gaan groeien op plekken waar haaruitval heeft opgetreden. Producten als Lipogaine en Viviscal zijn zeer populair, vooral in de VS – maar dat maakt natuurlijk niet dat ze ook werken. Ik heb zelf wél goeie ervaringen met Viviscal; maar vooral qua verzorging, veel meer dan als écht haargroeimiddel.

viviscalWaarom blijven mensen toch haargroeimiddel kopen?

Mensen hebben verschillende redenen om de haargroeimiddelen toch te blijven kopen. Ten eerste hebben ze te maken met onzekerheid. Deze onzekerheid wordt veroorzaakt door de haaruitval. Zodra onzekerheid bij een mens optreedt, gaat deze op zoek naar alle mogelijke middelen en manieren om deze onzekerheid weg te nemen. Het is dan heel makkelijk om te vallen voor een middel waarvan wordt gezegd dat deze echt zal werken. It’s all psychology, man!

De reclames zijn ook altijd erg verleidelijk als je kijkt naar de effecten van hoe een persoon er eerst uitzag tijdens de haaruitval en wat het effect is na het gebruiken van het middel. Daarnaast worden de ingrediënten ook geprezen voor hun werking terwijl op de achtergrond helemaal geen tests hebben plaatsgevonden. De producten zijn niet verboden, en zolang er reclame voor wordt gemaakt, zullen mensen deze producten gewoon kopen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *