vlog

Zelf een YouTube kanaal beginnen? Hoe start je het best?

Kijk jij graag Youtube en denk je, dat kan ik ook? Het is bijzonder eenvoudig om een Youtube kanaal te starten. Het enige wat lastig is, is om ook echt een populair kanaal te creëren. Wil jij het starten van jouw Youtube kanaal goed aanpakken? Lees dan gauw alles wat je moet weten over wanneer je een Youtube kanaal start.

Youtube LogoZoek een niche

De beste manier om volgers en bereik te genereren, is door een niche te zoeken. Een niche is een aparte afdeling, interessegroep of afzetmarkt. Maak jij bijvoorbeeld filmpjes over zowel paardrijden, beauty en economie? Dan is het lastig om volgers te vinden die in al deze categorieën zijn geïnteresseerd. Het is slimmer om één onderwerp te kiezen voor jouw Youtube account. Je kunt het zien als een specialisme waar jij filmpjes over wilt maken. Je kunt dan een aparte niche vinden en zo volgers vinden die geïnteresseerd zijn in jouw specifieke onderwerp.

Investeer in het juiste materiaal

Heb je een beperkt budget om op te starten? Dat is doodnormaal! Toch is het belangrijk om in een goeie camera- en geluidssetup te investeren; zelfs al ga je gewoon vloggen. Het is vaak tempting om gewoon met je smartphone te gaan starten; maar dat komt écht niet professioneel over. Bezoek een audio & videowebsite als Dotrix en doe je research; en je kan voor elk budget interessant materiaal vinden!

Upload regelmatig

De grote jongens op Youtube zijn niet na één dag populair geworden. Groot en bekend worden op Youtube heeft tijd en toewijding nodig. Zorg dat jij niet na twee filmpjes de handdoek in de ring gooit. Het is voor het algoritme van Youtube belangrijk dat er met regelmaat wordt gepost. Video’s van actieve accounts worden namelijk hoger geplaatst in de zoekopdrachten. Zorg ervoor dat je een vast schema hebt om te posten en houd je hier ook strikt aan. Voor startende kanalen is het altijd aan te raden om meer te posten in het begin. Zo vergroot je jouw bereik en hebben mensen ook echt een reden om je te gaan volgen.

vlogcam

Wees authentiek

Er is geen ultieme formule om uniek te zijn op Youtube. Veel Youtuber maken graag gebruik van huidige trends. Dit kan in hun voordeel werken, maar wil je er echt tussenuit springen? Dan is het belangrijk om authentiek te zijn. Doe iets nieuws en wees jezelf. Er zijn genoeg kanalen die elkaar kopiëren. Maar wil je een oprechte audience? Dan doe je er goed aan om vooral jezelf te zijn, dit wordt flink beloond op Youtube.

Promoot jouw kanaal

Wil je al snel wat volgers genereren op jouw Youtube account? Promoot jouw eigen kanaal dan. Dit kan middels online advertenties, maar je kunt ook slim gebruik maken van jouw eigen online aanwezigheid. Vermeld op social media dat je een Youtube account bent begonnen en geniet van vrienden en familie die jou meteen kunnen gaan volgen.

Heb jij ook altijd al een eigen Youtube account gewild? Je kunt vandaag nog een account aanmaken en beginnen met het plaatsen van video’s online. Maak gebruik van bovenstaande tips om snel een succesvol Youtube account te starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *